...

Camping Spanje met hond

Top 3 campings Costa Brava met hond

Camping Spanje met hond: dé leukste hondencampings aan de Costa Brava!

Op zoek naar een camping aan de Costa Brava met hond? Dat wordt vast en zeker een feestje! Er zijn tal van hondvriendelijke campings waar jullie samen de natuur in kunnen duiken, lekker wandelen langs het strand en snuffelen door de bossen. Op deze campings waar honden zijn toegestaan komen ze echt niets te kort met o.a. ingerichte hondenterreinen, aparte stranden, uitlaatplekken, hondvriendelijke accommodaties en soms zelfs een hondenzwembad (zoals Camping Castell Mar) bijvoorbeeld – hoe relaxt is dat?

Daarnaast zijn er vaak drinkbakken, hondensnacks in de campingwinkel en speciale hondendouches. Overigens vindd je langs de Costa Brava vele leuke en hondvriendelijke wandelroutes. Extra leuk: in de dorpjes langs de Costa Brava zijn jullie vaak samen welkom op de terrasjes. Klinkt als de perfecte vakantie, toch? Laten we beginnen: hieronder vind je de top 20 campings aan de Costa Brava met hond.

Top 20 campings Costa Brava honden toegestaan

Wil je de volledige lijst met campings aan de Costa Brava ontdekken? Bezoek dan onze zoek- en boekpagina voor een uitgebreid overzicht met handige filters en zoekopties. Vind snel jouw ideale camping en voorkom dat je onnodig teveel betaalt!

Camping Spanje met hondenzwembad

Wanneer jij specifiek een camping in Spanje zoekt met hondenzwembad hebben wij goed nieuws: Zowel Camping Castell Mar & Camping Resort Sanguli Salou Salou bieden deze optie. Castell Mar is een camping gelegen in Rosas, dit is onze favoriet als het gaat om campings in Spanje met hondenzwembad. Deze camping biedt niet alleen een hondenzwembad, maar heeft ook speciale hondenmenu’s, douchefaciliteiten voor honden en toegang tot het nabijgelegen La Rubina strand waar honden mogen zwemmen. Bovendien zijn alle hondenrassen hier welkom!

Ook Camping Resort Sanguli Salou is een toffe camping in Spanje met hondenzwembad. Honden zijn hier van harte welkom en ze kunnen genieten van faciliteiten zoals de Dog Pool, een hondenbad- en wasplaats en een Agility Circuit. Alle staanplaatsen en diverse lodges, zoals de Masai Lodge en Villa Paradise, zijn tevens huisdiervriendelijk – is dat even mooi meegenomen!

Stacaravan huren Spanje met hond:

Als je een stacaravan wil huren in Spanje met hond aan de Costa Brava, zijn er genoeg opties waar jouw hond(en) ook welkom zijn. Omdat steeds meer vakantiegangers op zoek zijn naar hondvriendelijke accommodaties, heeft Camping Riu gelegen bij Sant Pere Pescador zelfs speciale honden stacaravans (Croma Gold Pets) geïntroduceerd in 2023. In deze Croma Gold Pets stacaravans vind je een gezellige keuken en eetkamer, een volledig uitgeruste badkamer en twee slaapkamers. De ene slaapkamer heeft een stapelbed met twee eenpersoonsbedden, terwijl de andere slaapkamer een comfortabel tweepersoonsbed heeft.

Hoewel veel campings aan de Costa Brava geschikt zijn voor vakanties met je hond, zijn er nog steeds veel plekken waar honden niet in stacaravans zijn toegestaan. Geen zorgen, wij hebben de beste opties voor je uitgezocht. Hier is de top 5 campings aan de Costa Brava waar je samen met je hond een stacaravan kunt huren.

Top 5 stacaravans met hond

 Op zoek naar een camping waar zowel jij als jouw hond mag verblijven in een stacaravan? De onderstaande top 5 campings bieden deze optie:

Ben jij nou toevallig ook nieuwsgierig luxe campings aan de Costa Brava? Wij hebben de top 10 beste opties voor jouw uitgewerkt! 

Camping Castell Mar bovenaanzicht van de camping

TIP: Camping Castell Mar

Wat is de leukste camping in Spanje met hond?

De leukste camping Spanje met hond is Camping Castell Mar, gelegen vlakbij het gezellige Rosas. Maar waarom is dit nou zo’n leuke camping om te bezoeken met hond? Omdat op Castell Mar honden net zo belangrijk zijn als mensen, zo werd in 2013 besloten dat in het restaurant ook honden een speciaal menu kregen. Het menu is divers, geschikt voor honden van alle leeftijden en zelfs puppy’s kunnen meegenieten van een kindermenu – waar zie je nou zoiets? Jij en je hond zitten gezellig samen in het restaurant, zonder aparte ruimtes. Het idee is simpel: een gezellige en vertrouwde omgeving voor zowel hond als baas. Ook zijn in bijna accommodaties, van lodgetenten tot stacaravans honden toegestaan.

In 2014 werd het nog beter, want er kwamen nieuwe hondendouches bij, na een dagje strand kunnen jij en je hond naast elkaar douchen. Handig, toch? Deze faciliteit staat direct naast de douches voor mensen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over zand en zout dat mee naar binnen komt na een dagje te hebben gerelaxt op het La Rubina strand. La Rubina strand ligt pal naast de camping en is een van de weinige stranden in Catalonië waar honden welkom zijn om te zwemmen. Wat ook fijn is, alle honden zijn toegestaan, zelfs de rassen die als potentieel gevaarlijk worden beschouwd. Tot slot is Camping Castell Mar één van de weinige campings in Spanje met hondenzwembad: nog een reden om deze camping waar honden zijn toegestaan te bezoeken dus. Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van Camping Castell Mar direct via de onderstaande link!

Kies uit de beste campings per plaats

Campings Roses

Andere veel gelezen blogs